Workshop Below The Knee (BTK) fundamentals

30-01-2016

De vaatchirurgen van Isala Zwolle hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan met limb salvage technieken en diabetische voetproblemen. We hebben een best practice met goede resultaten kunnen opbouwen vanuit een visie die een combinatie van speciële wond-/voetzorg en revascularisatietechnieken nastreeft. Graag delen wij onze ervaringen met jonge collega’s in een interactieve, kleinschalige, tweedaagse workshop. Tijdens deze workshop gaan we in op de organisatie van de zorg rondom de complexe vasculaire wondpatiënt. Verschillende onderwerpen komen aan bod waaronder technieken voor wondbehandeling, offloading en voetamputaties. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan endovasculaire technieken voor BTK (Below the Knee) revascularisatie op de hybride OK.

Interesse? Meld je nu aan voor de eerstvolgende workshop op 4 en 5 april 2016. Wees er snel bij, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar! Aanmelden kan tot 10 maart 2016 via c.van.rossum@isala.nl

Programma

Wond Moderator: Jacques Oskam, vaatchirurg

• pathobiologie van wondheling (infectie en ischemie) • speciële wondtechnieken • voetdeformaties en offloading • voetamputaties • live cases voetamputaties.

Revascularisatie Moderator: Maurice Pierie, vaatchirurg

• planning en targeting BTK interventie • materiaal (voerdraden, katheters, ballonnen) • rekanalisatietechnieken • Zwolse resultaten • live cases. Meer informatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacques Oskam of Maurice Pierie, telefoon (038) 424 62 99 of via e-mail: j.oskam@isala.nl of m.pierie@isala.nl Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Excen en Medtronic.